Belépés

IX. TOHOSZ–TIMÁR-MIX Kupa

Nyílt, Egyéni horgászverseny

A verseny a XVI. Veterán-, és a II. Masters OB. felvezető versenye is egyben.

Időpontja: 2018. május 26. (szombat) és május 27. (vasárnap)

Helye: Bogyiszló, Holt-Duna

Nevezési határidő: 2018. május 22. Csak a TOHOSZ-hoz időben beérkező nevezéseket fogadjuk el. A pálya korlátozott helyei okán csak az első 36 versenyző nevezését tudjuk elfogadni. Az elfogadott nevezéseket – e-mail cím vagy telefonszám megadása esetén – visszaigazoljuk.

Nevezési díj: 4000 Ft/fő/a két napra (étkezést nem tartalmaz). Nevezési díj a regisztrációkor fizetendő.  Csak az elfogadott nevezőknek kell a nevezési díjat megfizetni, előre utalni nem kell.

A verseny jellege: Nyílt, egyéni, kétfordulós (naponta egy forduló).

Jelentkezési feltételek: A versenyen induló horgászok bármilyen korúak és nemüek lehetnek. A MOHOSZ szövetségi rendszerébe tartozó, valamelyik egyesület tagjának kell lennie az indulónak.

Értékelési szempontok: Szektorértékelés, a két forduló alapján, kategóriánként, az érvényes finomszerelékes versenyszabályzat figyelembe vételével. Az egyes szektorokban a versenyzők száma maximum 10 fő lesz. A versenyzők, tényleges nevezésüktől függően a következő kategóriákban, szektorokban lesznek elhelyezve, értékelve.
Ezek a következők:

  • a veterán és a masters korúak együtt
  • az U15 korcsoportúak külön
  • minden más versenyző a felnőtt kategóriában indulhat.
    (A verseny kiírói szükség esetére a változtatás jogát – előzetes egyeztetés nélkül – fenntartják.)

Díjazás: Az I.-II.-III. helyezettek oklevél, valamint a TIMÁR-MIX által felajánlott trófeadíjazásban részesülnek.
Díjazásra kerülnek a szektor I.-II.-III. helyezettek is, fordulónként.
Edzési lehetőség: Az edzés egyeztetéséhez előzetes jelentkezést kell elküldeni Szűcs István elnök részére e-mailben: , vagy telefonon: a 06-30/853-9781 számon felhívni, és a következő adatokat kell közölni: az egyesület neve, a versenyző neve, a versenyző állami horgászjegyének száma, versenyzői igazolásának száma, miikor akar edzeni a versenyt megelőző időpontokon belül. Edzeni érvényes területi jeggyel is lehet. A napijegy ára 3000 Ft. Azoknak, akik rendelkeznek országos horgászsport területi jeggyel, a versenypályára nem kell napijegyet váltani az edzéseken. Az edzés alkalmával halat elvinni nem lehet, a helyi horgászrendet be kell tartani.
Megközelítés: Bogyiszlói Holt-Duna, Keleti oldal. A versenypályát megközelíteni Bogyiszló településen belül haladva a „Strand” szakaszt kell elérni. A versenyközpont és a versenypálya körülbelüli közepe a 46.38927, 18.82911 pont közelében lesz.
Program: 
(mindkét napon) 


07:00–07:15 regisztráció 

07:15–08:00 sorsolás 

08:00 helyfoglalás, felkészülés 

09:50–10:00 alapozóetetés 

10:00–14:00 verseny

14:00–14:30 mérlegelés 

14:30–15:30 ebéd

A horgászvízről: 
A víz átlagmélysége 0,8-1,5 méter. 
 A fogható halak jellemzően: kárász, keszeg, küsz, ponty, esetleg amur. 
 A vízpart és minden horgászhely – esőmentes jó idő esetén – gépjárművel megközelíthető. Esős idő esetén csak távolabb (50-150 méterre) lehet járművel megállni, és gyalogosan lehet megközelíteni a horgászhelyeket. 
 Jellemző horgásztechnikák: spiccbot, rakós bot, matchbot.

Egyebek: Kérjük, hogy a környezet tisztaságára fokozottan ügyeljenek és a pálya rendjét tartsák be. Felhívjuk a figyelmet a hallal való kíméletes bánásmódra. A versenyen mindenki saját felelősségére indul, ezért fokozottan kérjük betartani a saját és mások testi épségét védő szabályokat, a saját és a mások értékeinek védelmét. A rendezők – kivéve a hatókörükbe tartozó eseteket – a bekövetkezett balesetekért, károkért felelősséget nem vállalnak. A versenyen fogott halakat a mérlegelésig élve kell tartani és mérlegelést követően vissza kell helyezni a vízbe.


Étkezési lehetőség: A résztvevők és kísérők részére – kiegészítő szolgáltatásként – egytálétel kiszolgálást tudunk szervezni. Akinek erre igénye van, az jelezze a saját és étkezni kívánó kísérőinek ételadag igényét. 
Ezért előzetesen a 2018. május 26–27. versenyre május 22-ig, be kell jelenteni az étkezési létszámot is (versenyzőre és kísérőkre vonatkozóan egyaránt). Egy adag egytálétel (étel+kenyér+0,5 liter ital) a versenyközpont helyszínén kiszolgálva naponta 1800 Ft-ba kerül. Az étkezési költséget a kétnapos forduló helyszínén, az első napi regisztrációkor kell befizetni mindkét napra. Kérjük a nevezési időpont és a versenyidőpontok pontos betartását.
Jó felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk!