Belépés

Dévér és kabóca - VIII. Feeder VB kötelező edzésnap

Tegnap a kicsit hosszúra nyúló megnyitó ünnepség után mindenki bedőlt az ágyba, hiszen reggel 6-kor már gyors reggeli, majd irány a pálya. Ma a 11-es box a mienk, mellettünk a holland és a cseh csapat. A srácok felosztották a mai napra tervezett, még próbára váró feladatokat. A távolság ma is egységes, csupán az etetőanyaghoz adagolt pluszokban van változás.

FeederVB_2018 - 1.jpg

A kapitány ma az edzés után fogja kihirdetni a holnapi induló csapatot, 16 órakor már kapitányi értekezlet, ahol a holnapi szektorokat sorsolják ki a versenyzőknek. A világbajnokságra 29 nemzet válogatottja nevezett, így egy 14 és egy 15 fős alszektorra lesznek bontva a szektorok. Sok múlhat azon, hogy az esélyesnek tartott nemzetek csapatai azonos alszektorba kerülnek-e, vagy valakinek sikerül egy olyanba sorsolni, ahol kevesebb favoritnak számító versenyző foglal helyet. A pálya nagyon hosszú, és fákkal, bokros részekkel tagolt, így elég nehéz látni azt, hogy mit fog a mellettünk horgászó csapat, ezért a hátterek ma az eddig jól fogó csapatokat figyelik. A holland, belga együttes van ma szemrevételezve, de mögöttünk is sokan figyelték, hogy milyen távot horgászunk és mennyit alapozunk. A tegnapi fülledt hőség után egy kis szellő borzolja a felszínt, reméljük, hogy ez a halak kapókedvén is meg fog látszani. A kabócák ma is G-dúrban, teljes erőből nyomják a koncertet, pár óra után már zsong a feje az embernek tőlük, de ez is a pályához tartozik. A cél, hogy mindenki meg tudja fogni azt a 4-5 nagy dévérét, ami biztos alapot adhat a továbbiakhoz. A kapitányi értekezlet után a holnapi szektor helyekkel jelentkezünk újra. 

Vége a kötelező edzésnapnak. A versenypálya, mint már annyi más versenyen is, teljesen felborult. A hét első felében fogott nagy dévéreknek se híre, se hamva. Kisebb keszegekre kellett horgászni, de úgy tűnik, szükség lesz azért a bónusz halakra is. Pálya szinten nagyon kevés hal volt ma, talán az elején, az első boxokban volt több nagytestű keszeg kifogva. A kapitányi értekezleten kisorsolták a holnapi szektorokat. Sivák Mátyás az A, Varsányi Miklós a B, Walter Tamás a C, Erdei Attila a D, és Vidó Ferenc az E szektorban fog horgászni. Hogy konkrétan melyik helyen, azt reggel 7 órakor sorsolják ki. Sipos Gábor holnap háttér emberként segíti a csapatot. Nagyon kevés halas versenyre számítunk, ennek megfelelően került meghatározásra a taktika is. Bízunk abban, hogy helyesen döntött a csapat és beválik amit kitaláltak. Hajrá magyar csapat!