Belépés

Nagy dévérek között – VIII. Feeder VB Ostellato

A csapat ma a 20-as boxban edz. Bal oldali szomszédunk az angol válogatott, természetesen fogadás köttetett velük a mai napra, a nemhivatalos VB így kezdetét vette, hiszen komoly tétje van a dolognak. A versenypálya az Ostellato melletti Vallette-csatorna, amely a Pó folyóval van összeköttetésben, és számos ágra osztva hálózza be a környék földművelés alá vont területeit. A csatorna helyenként 100 méter széles, másutt 65 méterre szűkül, jelenleg nincsen benne számottevő áramlás. Mélysége 2-3 méter közé tehető, így szükség van a nagyobb tömegű kosarakra.

FeederVB_2018 - 10.jpgSivák Mátyás, Varsányi Miklós, Walter Tamás, Szénási Béla (szöv. kap.), Barna Szilárd (másodkap.), Erdei Attila, ifj. Sipos Gábor, Vidó Ferenc

A csapat két távolságot határozott meg a mai napra, és mindenki ugyanazt az etetőanyagot használja, Tamásnál tegnap bevált módon bekeverve. Kiderül, hogy csapatszinten is működik-e az elképzelés. Az etetőanyag mellett az élőanyagnak van nagy jelentősége, így azt különös gonddal kezelik a háttérből segítők. Az horgászatban megválasztott irány a csapat szerint jó, eddig minden nap egész jól fogott a csapat, ma már több nemzet is küldött „figyelőket" mögénk, ami – azt mondják – jó jel. Túlzott elbizakodottságra azonban nincsen okunk, és szó sincs ilyenről, hiszen a csatornában lakó nagytestű dévérek bandában járva meghagyják a horgászat kiszámíthatatlanságát, és vannak faktorok, amelyeket kizárni nem lehet. A sorsolás adta helytől is függhet az eredmény, de ez majd csak a versenyen fog kiderülni. Kezdetét vette a mai edzés, délután már a megnyitó ünnepség következik, majd egy utolsó, kötelező tréningnap. Technikai részleteket egyelőre nem oszthatok meg, de a VB után minden apróságról beszámolok majd.

FeederVB_2018 - 3 (2).jpg

A fogadást megnyertük, de nagyon kevés hal volt ma. A csapat az edzést követő kiértékelésen elsősorban az élőanyag felhasználásának módját beszélte meg. Volt, aki töményen, más visszafogottabban adagolta. Az angol csapat mellettünk megúszta a napot nagy dévér nélkül, talán egyedül Mick Vials fogott egy szebbet, illetve Rob Wooton kettes süllője számított jobb halnak. A mieink azért elejtettek 2-3 nagytestűt koponyánként. Nagyon sok apró süllő is borzolja a kedélyeket, ők beleszámítanak a versenybe - nem úgy a harcsa - , de jelenlétük inkább bosszantó, hiszen sáskaként ugranak az etetésre. Igaz, nem minden boxra igaz ez, van ahol több, van ahol kevesebb van belőlük. A meghorgászandó távolságban már megvan, holnap még néhány, a mai megbeszélésen elhangzott ötletre szeretne választ kapni a csapat. Lassan indulunk a megnyitóra, holnap újból friss hírek.

FeederVB_2018 - 5.jpg

FeederVB_2018 - 18.jpg

FeederVB_2018 - 47.jpg