Belépés

A május a fiataloké volt Baranyában

A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a MOHOSZ „HORGÁSZ-SULI”programjában megfogalmazott célokhoz csatlakozva több rendezvényt is szervezet májusban.
Az első ilyen volt a május 6-án megrendezett megyei vadász-horgász majális, ahol a Szövetség kitelepülése során sok ifjúsági és gyermekhorgászt sikerült megszólítani. Nagy népszerűségnek örvendett az akváriumban bemutatott élő halak, és a horgászok által fogott kapitális méretű preparált haltrófeák. A helyszínen horgásztotó kitöltése, célba dobás illetve rajzverseny közül lehetett választani ifjúsági és gyermek korosztályban megmérkőzve egymással. A legügyesebb versenyzők kupát és következő évre szóló éves területi jegyet nyertek, de minden résztvevő kapott apró ajándékot.

vadasz-horgasz2.jpg
Május 10-én a „Madarak és fák napja” alkalmából a Pécsi Kulturális Központban – mondhatni már hagyományosan – általános iskolásoknak került kiírásra vetélkedő az év állatai, így az év hala témában is, ami idén ugyebár a harcsa. A vetélkedőn 11 általános iskola 4 fős csapatai mérkőztek meg, minden állomáson különböző feladatok megoldásával. A szövetség által biztosított év hala állomáson egy kis „horgászat” várta a versenyzőket és harcsával, horgászattal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni a teszt formájában. Az összesített versenyen értékes nyereményekkel térhettek haza a résztvevők.

madarakesfaknapja1.jpg
Május 13-án szombaton két általános iskolában is kihelyezett horgászvizsgát tartott a Szövetség, délelőtt a sellyei iskolában 26-an, délután az abaligeti iskolában 36-an tettek sikeres vizsgát. A vizsgát áprilisban egy felkészítő tanfolyam előzte meg, ennek is betudható, hogy valamennyi jelentkező sikeres vizsgát tett. A vizsgán megjelent a megyei halászati szakügyintéző is, aki a szabályszerű vizsgafeltételekről győződött meg.

horgaszvizsga1.jpg
Gyermeknap alkalmából immár hagyományosan, hetedik alkalommal szervezte meg a szövetség a „Gyermeknapi horgászversenyt”, amelyre idén 17 horgászegyesület jelentkezett lebonyolítónak. Támogatók segítségével (köszönet a Timár Mixnek és az Energofishnek), minimális önerő mellett mintegy 600 szerelékkel ellátott spiccbot és 600 kg etetőanyag került kiosztásra, amelyet a gyermeknapi versenyt követően a résztvevő gyerekek térítés nélkül megtarthattak. Az egyesületek saját vízterületeiken bonyolították le a versenyeket, ifjúsági és gyermek kategóriákban díjazták a résztvevő ifjúságot. A 17 horgászegyesületből 10 nyert a „MOHOSZ Gyermeknapi horgászversenyek támogatására” kiírt pályázaton, így még gazdagabb nyeremények kerültek kiosztásra.

gyermeknap3.jpg

gyermeknap4.jpg

Májust követően további programok várják a fiatalokat megyei és egyesületi horgásztáborok a nyár folyamán különböző időpontokban.